Посета на нашето училиште од страна на професор од Велика Британија

На ден 03.03.2015 година , нашето училиште беше посетено од страна професор од Велика Британија , каде што самиот тој се запознаа со методите на настава . Гостинот беше дојден на покана од страна на наш наставник од училитештето каде што

Posted in Актуелности | Leave a comment

Посета на факултетот за информатички науки и комјутерско инженерство – ФИНКИ Скопје

На ден 26.02.2015 година , според планот на активот за информатика , математика , физика и техничко образование нашите ученици го посетиа ФИНКИ факултетот во СКопје . На оваа екскурзија присутни беа 70 ученици од 9-то одделение со што се

Posted in Актуелности | Leave a comment

Посета на претставници од збратимениот град Епинал од Република Франција на нашето училиште

Нашето училиште беше посетено од страна на претставници од збратимениот град на Битола , градот Епинал од Република Франција , каде што самите претставници беа пречекани од страна на директорката на нашето училиште М-р.Билјана Рахманова Тасева , и му беа презентирани

Posted in Актуелности | Leave a comment

Учество на учениците од ОУ ,, Стив Наумов ” на фестивалот ,, Мегабит ”

Учениците од нашето училиште учествуваа на овогодинешниот фестивал ,, Мегабит ” , на кој на истиот се прествавија во одлично светло бидејќи и самиот фестивал е опфатено да биде и во групата на пеење и танцување . Фестивалот се одвиваше во

Posted in Актуелности | Leave a comment

Учеството на ОУ,,Стив Наумов ” – Битола во емисијата ,,Голем одмор” при МРТВ

На 6.11.2014 год. учениците од нашето училиште учествуваа во емисијата „Голем одмор“ во МРТ. Во реализацијата на емисијата учествуваа ученици од V, VIII и IX одд., предводени од директорката м-р Билјана Рахманова-Тасева и наставниците: Ана Динковска-Божиновска, Елизабета Груевска и Снежана Најдовска.

Posted in Актуелности | Leave a comment

Македонија без отпад

На ден 18.10.2014 година, нашето училиште ја реализира еко-акцијата „Македонија без отпад“. Нашата цел беше да ја зголемиме свеста кај учениците за одржување на чист училишен двор, посветивме внимание на точките на акција од третиот и четвртиот еко – стандард од

Posted in Актуелности | Leave a comment

Отпад – составен дел на животот

На ден 3.10.2014 г. Во Домот на културата(мала сала) во Битола се одржа
трибина: Отпад – составен дел на животот
Носители на трибината беа претставници на ЈП “ Комуналец“-Битола со експерти за животна средина од Германија.
Целна група беа ученици

Posted in Актуелности | Leave a comment

Одбележен денот на мирот со еко акција ,, Засади дрво за мир “

10717560_10203583826890853_336222766_n

10622062_10203583817290613_2043825992_n

10708178_10203583827170860_1586867225_n

10708383_10203583818850652_1853219950_n

10711330_10203583827650872_2011170049_n

Posted in Актуелности | Leave a comment

ПРОМОВИРАН ПРОЕКТОТ „СИТЕ СМЕ ЕДНАКВИ“

10703755_738471889521504_1028499810049278004_n

10350333_738472039521489_8648152276299676864_n

10421242_738471886188171_5388846524742270746_n

10462580_738471892854837_7305270530901311838_n

10603375_738471979521495_4280449589836311778_n

Posted in Актуелности | Leave a comment

Прв училиштен ден 2014/2015 година

10622740_848413478515743_4028618943683092216_n

10410913_848414695182288_7275294392935994450_n

1932276_848411788515912_263715100198796558_n

1474629_848413768515714_8896185936318071851_n